AREMA Y RUBAU S’ADJUDICAN LA CONSTRUCCIÓ DEL NOU COL·LECTOR DE SALMUERAS

AREMA Y RUBAU S’ADJUDICAN LA CONSTRUCCIÓ DEL NOU COL·LECTOR DE SALMUERAS

Un tram del nou col·lector de salmorres del riu Llobregat serà executat pel consorci format per les empreses CONSTRUCCIONS RUBAU, AREMA, COMPANYIA GENERAL D’AIGÜES DE CATALUNYA I CANALIZACIONES CIVILES, S.A.,

Infraestructures de la Generalitat Catalunya depenent del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha adjudicat el passat 14/10/2021 el tram 2 del nou Col.lector de Salmorres.

L’import d’adjudicació supera els 14 mil.lions d’euros amb l’IVA inclòs.

Amb una longitud d’uns 11 quilòmetres aquest tram transcorrerà entre les localitats de El Cairat i Abrera, i es part d’una infraestructura que travessarà 22 municipis de les Comarques del Bages i Baix Llobregat, amb una capacitat de transport de 1.683 litres per segon, i que millorarà la qualitat del riu, tot reduint els dipòsits salins.

Es contemplen quatre trams d’execució, entre Súria i Castellgalí, Balsareny i Castellgalí, Castellgalí i Abrera i un tram final al Prat de Llobregat.

L’inici de les obres de construcció del tram del nou col·lector de residus salins del Llobregat serà a febrer de 2022 i la durada prevista de les obres serà de 30 mesos.

El nou col·lector de salmorres servirà per renovar una infraestructura obsoleta, amb més de 30 anys de vida, que mostra visibles senyals d’esgotament. Les fuites han estat freqüents i les salmorres contaminades han afectat extensions més o menys grans de terrenys, on es produeix la mort de vegetació i fauna del riu.