Comencen les obres de la PTAR Chichimeco.

Obres a Chichimeco

Comencen les obres de la PTAR Chichimeco.

Les obres de construcció de la nova Planta de Tractament d’Aigües Residuals (PTAR) del Parc Industrial de Chichimeco, del municipi de Jesús María a l’Estat de Aguascalientes, ja han començat. Es tracta d’una planta dissenyada per tractar un cabal de 864 m3/h, que consisteix en un procés biològic de fangs activats amb aireació prolongada, amb nitrificació i desnitrificació simultània i eliminació del fòsfor per via química. El procés biològic realitza l’eliminació de nutrients i està format per un recinte d’aireació amb introducció d’aire mitjançant bufadors i difusors i complementat per una decantació secundària. L’aigua tractada serà desinfectada en un laberint de cloració i rebrà un tractament terciari que consistirà en un filtre de sorra i un filtre de carbó actiu treballant en sèrie. Es considera també la línia de fangs, formada per un procés d’espessiment i deshidratació. Es preveu la finalització de les obres de la nova PTAR i la posada en funcionament de la planta a finals d’estiu.